Container- rack

#


Skreddersydd container- rack

Gjersing’s har bistått, prosjektert samt levert flerbruks containerrack for oppbevaring av tomme fly containere for et større fly-handlingsselskap på Oslo Gardermoen hovedflyplass.

Containerracket benyttes til oppbevaring av fly-containere for å unngå smuss, snø og is. De står også trygt plassert når de ikke er i bruk der man unngår påkjørsel. Takløsningen er anordnet med profilerte takplater.

      Låsing av containere

Containere blir trillet ut fra containerracket og satt på rullende utstyr. De blir hentet ut ved behov og settes tilbake når de ikke er i bruk.

Prosjektet ble dimensjonert (statisk beregnet) og det ble lagd produksjonstegninger av oss i sin helhet før oppstart. Alt materiell ble utført i stål med kvalitet S355j2.

Byggets totale grunnflate er på 382 m2.
Containerracket ble produsert i deler som byggesett og levert til anlegget med kranbiler.

Racket ble montert ved hjelp av kran, lift og et dyktig montasjeteam som hadde en krevende jobb med å sette sammen alle delene med rundt 2600 sekskantbolter i kvalitet 8.8, varmegalvanisert.

 

      Varmegalvaniserte rister i bakvegg

Hele konstruksjonen hadde en total vekt på 24 tonn med drøye 2800 hull i ulike størrelser som muliggjorde at alt kunne monteres med kaldt verktøy på anlegget.

I vår leveranse inngikk det også varmegalvaniserte pressveisede gitterrister som ligger i racket og benyttes for gangtrafikk inne i selve konstruksjonen. Det ble levert grovmaskede varmegalvaniserte rister for vegger. Dette ble gjort for å oppnå en estetisk riktig utforming i forhold til resten av omgivelsene inne på flyplassområdet.

Det ble montert drøye 500 stk. transportruller av god kvalitet. Dette ble gjort for å lette oppgaven med innsetting og uttak av containere fra racket. Transportrullene klarer en belastning på 450 kg pr rull.

Alt stål er varmegalvanisert i henhold til NS-EN ISO 9001 og NE-EN ISO 14001.
Varmeforsinking er også kjent som galvanisering og utføres ved å senke rent ubehandlet stål ned i flytende zink på omtrent 450°C. Resultatet blir da galvanisert stål som beskytter stålet mot blant annet korrosjon og rust i mange år fremover uten vedlikehold.

Du kan ta en titt på prosjektet i bildegalleriet nedenfor