Prosjekter

#


Et lite tverrsnitt av våre prosjekter

For å vise hva vi tidligere har gjort og er kapable til å utføre har vi plukket frem et lite knippe av prosjekter. Hvis ønskelig kan du klikke på prosjektet og lese mer om det.
Mjøsas 'hvite svane' med sine 320 brutto/ tonn, lengde på 50.3 meter og bredde på 5.05 meter trengte en ny slipp som var så skånsom at hun ikke fikk den minste ripen i lakken. Gjersing’s tok oppdraget på strak arm i godt samarbeid med ‘Mjøssamlingene Minnesund’ og resultatet ble over all forventning.
Solid hydraulikkaggregat med tilhørende sylindere og tilbakeslagsventiler. 15 tonn stål i kvalitet S355J2 ble benyttet til konstruksjonen. Uavhengige vogner og støttearmer konstruert for inn/ ut bevegelse med sideveis justering. Håndterer lengde på 35 meter og bredde på 8 meter samt en vekt på opptil 220 tonn.
Alt stål som ble benyttet var i kvalitet S355J2H og utgjorde en tonnasje på ca. 6000 kg. Overflatebehandlingen ble utført med en dekkfarge i RAL 9005 glans30. Stålkonstruksjonen ble produsert i to deler ved vårt verksted.
Prosjekteringsfasen skulle avdekke samt kartlegge hvor de nødvendige behovene var for en utvidelse med tilganger som trapper, repos og arbeidsstasjoner for en sikker utførelse av det daglige arbeidet. I tillegg ble det utført arbeid med justeringer, oppheising og forsterkninger pga. at konstruksjonens tyngde gjorde at den sank.
Forsterkning av tak i forbindelse med hulltaking og kanalgjennomføring for ventilasjon. Gjersing’s tok oppdraget på strak arm.
Spesial-konstruerte og tilpassede balkongutbygg for montering på en bygning. Noen av balkongene er bygget i avlang form mens andre er bygget i en buet form som passer til byggets utforming. Alt er lagd i stålkvalitet S355 og våtlakkert sort før montering på bygget.
Et avfallsanlegg trengte oppheng for en to tonns tung magnet samt ankomsttrapper. Gjersing’s løste oppgaven inkludert prosjektering og beregninger.
Prosjekter med omgjøring, utbedring og montering av nye portomramminger for ulike firma som ønsker å bygge om, endre eller har vært uheldig og fått ødelagt eller deformert sin eksisterende portramme i forbindelse med påkjørsel eller annet. Vi har produsert og tilpasset mange ulike typer av portomramminger og har opparbeidet oss en god erfaring innen dette feltet.
Skjermtak med tilhørende festebraketter til tekniske hus langs jernbanen. Luftehatter ble også tilvirket til det samme prosjektet. Vi har i dette arbeidet benyttet Corten-stål plater (også omtalt som rusttregt materiale).
Test-fundament for stabilitetsberegning over flere måneder for prosjektering av ny Minnesund jernbanebro. Gjersing’s bidro med heising, løfting og sammensveising av pele-rør samt å tilbakeføre området etter endt prosjekt
I dette prosjektet gikk oppgaven ut på å måle den tidligere monterte beskyttelsesskjermen. Grunnen til dette var at skjermingen skulle utvides med flere stolper i vedtatt høyde på begge sider av bruen. Det skulle også monteres karmbeslag beregnet for montering av herdet glass
Gjersing’s er med på små og mellomstore prosjekter som omhandler produksjon og montering av stål- konstruksjoner. For å illustrere en liten del av hva vi gjør, har vi her lagt ut eksempler fra en større oppdragsgiver innen næringsmiddelindustrien, et prosjekt utført for en større butikkjede og et boligprosjekt.