Oppheng og trapper til avfallsanlegg

#


Spesielt tilpasset konstruksjon til avfallsanlegg

I dette prosjektet ble det tilvirket spesialtilpassede konstruksjoner til avfallsanlegg bestående av trapper opp til maskinene og en stålkonstruksjon for oppheng av et magnetstativ. Stedlige tilpasninger ble utført og konstruksjonen ble montert på anlegget for oppdragsgiver. Vi bidro med alt fra prosjektering og statiske beregninger til ferdig produsert konstruksjon inkludert sluttmontering.

            Oppheng for magnet under montering

Alt stål ble prosjektert og beregnet etter NS-EN 1090-2 (EN-1993 -1-1, EN-1993 1-8) gjeldene både utførelsesklasse, ut-matning og funksjons-toleranse.
Stålkvaliteten var S355J2 og alt av konstruksjonen ble våtlakkert før montering hos oppdragsgiver.

Stålkonstruksjonen ble utformet og beregnet for oppheng av en meget sterk magnet med vekt på 2 tonn. Dens oppgave var å renske ut stål og andre metaller fra transportbåndet under drift. Det ble benyttet rundt 12 tonn stål til oppgaven og alt stål ble primet og våtlakkert før montering.

Oppdraget krevde noen stedlige tilpasninger før vi deretter kunne sette alt på plass og feste konstruksjonene med bolter.

Industritrappen ble lagd i seksjoner og deretter sammen-montert på anlegget for til slutt å bli heist opp og montert på den angitte plassen der den skulle benyttes til daglige inspeksjoner av anlegget.