Vinterhage, rammeverk i stål

#


Når kun det beste er bra nok

Gjersing’s Mekaniske verksted AS ble våren 2019 kontaktet av ett større entreprenørfirma om et
samarbeid angående tilvirkning av en vinterhage med fasong som vist på bildene. Vinterhagen var ønsket ferdigstilt våren 2020. Konstruksjonen skulle være en tett bygningsdel som senere skulle
innredes og klargjøres for bruk til ny eier etter avtalte spesifikasjoner.
  
Firmaer fra ulike fag ble satt sammen og arbeidet med løsninger for å finne det beste resultat med denne bygningskonstruksjonen der både betong, stål, tre og glass var en større del av det totale bygge-konseptet.

      Produksjon av vinterhagen

Gjersing’s Mekaniske Verksted AS, i samarbeid med sivilingeniør Nebojsa Nogulic sto for statiske beregninger samt tegningsunderlaget for prosjektet. Vi tilvirket bærkonstruksjonen, overflatebehandlet den og utførte montering av konstruksjonen på anleggsstedet. 

Alt stål som ble benyttet var i kvalitet S355J2H og utgjorde en tonnasje på drøye 6000 kg. Overflatebehandlingen ble utført med en dekkfarge i RAL 9005 glans30.

Stålkonstruksjonen ble produsert i to deler ved vårt verksted. Deretter ble det utført en kontroll ved at konstruksjonen ble satt sammen, testet og prøvd på verkstedet før alt ble godt pakket og emballert for transport.

Konstruksjonen ble lastet opp på en av våre egne store kranbiler med tilhenger for å fraktes til anleggsstedet der konstruksjonen ble heist over eksisterende bygningsmasse og ned på en betongplate som var ferdigstilt.


      Bærerstrukturen til vinterhagen heises på plass

Grunnarbeid, betong og snekkerarbeid ble utført av Grønvold Bygg AS
Nettsiden til Grønnvold byggLogo Grønvold bygg

Glass fasader ble tilmålt og montert av Glass-Service AS
Nettsiden til Glass-Service ASLogo Glass Service

Tilpasning og utførelse av tak ble utført av Eidsvoll Tak og Håndverkstjenester
Nettsiden til Eidsvoll Tak og HåndverkstjenesterLogo Eidsvoll Tak og Håndverkstjenester

Eidsvoll Tak og Håndverkstjeneste sto for stedlig tilpasning og utførelse av tak og utført båndtekking med zink som materiale.

      Vinterhagens tak
I galleriet nedenfor kan du se utvikling, overflatebehandling og ferdigstilling av vinterhagen samt det endelige resultatet.