Stålsøyler med fotplater til skjermvegg

#


Stålsøyler til skjermvegg med fotplater for feste på betong

I dette prosjektet ble det tilvirket stålsøyler med fotplater for feste på betongfundamenter til skjermvegg for sikring. Dette ble gjort i forbindelse med montering av støygjerde langs jernbanestrekning Gjøvikbanen.

Vi bisto vår kunde Rail Infrastructure AS i prosjektet med at vi produserte søyler med en lengde på 3000mm. Disse ble påsatt store fotplater med hull for boltegrupper, flattjern/ plater ble også påsatt for å montere fast den innvendige veggen.

Nedre del av søylene med fotplater tegnet hos oss før produksjonen startet.
            Konstruksjonstegning av nedre del av søylene med fotplater

Totalt ble det produsert 70 stålstolper i profilen HUP rør innen fastsatt frist på seks uker, noe som gjorde at vi hadde en aktiv og hektisk periode med å få 18 tonn med stål igjennom vår produksjon. I tillegg skulle alle delene videre til varmegalvanisering før de ble overlevert oppdragsgiver for egen montasje på anlegget.

Det ble sveiset store fotplater på søylene i tykkelse 25mm med hull for oppgitt boltdiameter, tiltenkt festing av søylene til betongfundamenter. Fremre del av stolpene fikk påsatt plater som var formet og sveiset til selve søylen samt at det ble medsendt løst flattstål i lengder av tre meter. Disse skulle monteres på baksiden etter at selve skjermveggen var montert mellom søylene.

Prosjektet ble overlevert til oppdragsgiver og derfra montert på anlegget med ett vellykket resultat for alle involverte.

Bildekarusell: Hold musepeker over bildet for å åpne beskrivelse (tapp på bildet hvis du bruker mobil). Ved å klikke på bildet åpnes en stor versjon.